В Запоріжжі ухвалять програму збереження малих річок

У Запоріжжі проведуть інвентаризацію малих річок та дослідять їх стан. Результати дослідження стануть основою програми збереження малих річок, заявив мер міста Володимир Буряк. 

 

“Питанням збереження малих річок необхідно займатися. Ми не можемо допустити їх зникнення. Кожна з таких річок унікальна для Запоріжжя. При цьому не потрібно забувати, що найбільшої шкоди таким річках завдають самі городяни, викидаючи в них будівельне і побутове сміття. Потрібно не тільки очищати річки, але і в подальшому не допускати їх повторного перетворення в звалища”, – повідомив Володимир.

Міський голова доручив управлінню з питань екологічної безпеки міської ради, спільно з районними адміністраціями, провести інвентаризацію малих річок, їх нинішнього стану.

“Це велика робота, але зібраний матеріал повинен стати основою для розробки міської програми збереження малих річок. Береги таких річок повинні перетворитися в зони відпочинку”, – впевнений Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що для реалізації зазначеної програми буде потрібно кілька років і значні бюджетні кошти, але це потрібно місту і городянам.

Не пропустіть:  У Запоріжжі активісти просять депутатів забезпечити їхнє право на «чисте повітря»

Багато років станом більшості малих річок, що протікають в Запоріжжі, не приділялося практично ніякої уваги. Періодично за кошти екологічного фонду, міського бюджету виконувалося розчищення окремих ділянок таких річок. “Однак це була лише крапля в морі”, – нагадує прес-служба мерії.

В результаті багато річок виявилися на межі зникнення, обміліли, перетворилися на звалища сміття.

“Це при тому, що в багатьох європейських країнах берега таких річок вже давно перетворилися на справжні зони відпочинку для десятків тисяч людей”, – занепокоїлися в мерії.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir