Мінекоенерго затвердило Уніфіковані акти для екологічних перевірок

Міністерство енергетики та захисту довкілля затверджено уніфіковану форму акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів.

Уніфіковану форму Акта затверджено наказом Мінекоенерго від 26.11.2019 № 450 відповідно до рекомендацій Державної регуляторної служби.

В ГО “Save Dnipro” пояснюють, що тепер підприємства-забруднювачі тепер не можуть не допускати екологічних інспекторів для здійснення планових та позапланових перевірок з причини того, що інспектор не має законної (юстованої) форми уніфікованого акту, яка визначається Регуляторною службою України як обов’язкова умова (документ) для здійснення заходу нагляду (контролю).

“Тож тепер громадяни знову можуть звертатися до контролюючого органу – Екологічної інспекції щодо проведення позапланових перевірок діяльності суб’єктів господарювання, розраховуючи, що така перевірка цим органом буде проведена”, – додали в організації.

Нагадаємо, Кабмін скасував постанову про ліквідацію Держекоінспекції.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Семерак назвав основні проблеми екологічної політики України

Post Author: ecoprostir