Поліція відкрила кримінальне провадження через обміління Шацьких озер на Волині

Співробітники Національної поліції відкрили кримінальну справу через неправомірні дії, які могли привести до обміління Шацьких озер у Волинській області. У зловживанні службовим становищем підозрюють посадових осіб органів державної влади Волині.

Про це повідомила в Facebook пресслужба місцевої прокуратури.

“Слідче управління ГУ Нацполіції області розслідує факти зловживання службовим становищем посадовими особами органів державної влади Волині в інтересах третіх осіб, які могли привести до різкого падіння рівня води в Шацьких озерах, зокрема в одному з найбільших озер України – Світязь”, – йдеться в повідомленні .

Під час розслідування з’ясувалося, що чиновники Держекоінспекції, всупереч вимогам Закону “Про оцінку впливу на навколишнє середовище”, не провели оцінку впливу, яке здійснює на стан озер незаконна діяльність суб’єктів господарювання.

Не пропустіть:  У заказнику на Вінниччині масово гине риба

“Одне з таких підприємств побудувало неподалік на орендованій території площею 230 га штучні водні об’єкти без відповідних документів і здійснює з них водозабір для поливу саджанців лохини на площі понад 150 га. При цьому Держекоінспекція області теж не звернулася з позовом до суду для припинення протиправної діяльності підприємства”, – повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, Україна посіла четверте місце в Європі за кількістю смертей від забруднення довкілля

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir