Держводагентство планує перейти до електронних дозволів на спецводокористування

Держводагенство працює над тим, щоб найближчим часом дозвіл на спецводокористування став електронним, оскільки такий дозвіл – це не лише інструмент управління кількістю води, а і важіль впливу на її якість.

На цьому наголосила Голова Державного агентства водних ресурсів України Ірина Овчаренко під час засідання колегії Держводагентства, де будо підбито підсумки діяльності водогосподарської галузі за І півріччя 2017 року та визначені основні напрямки діяльності у найближчій перспективі.

Ірина Овчаренко поінформувала про створення нормативної та методологічної бази для впровадження інтегрованого управління водними ресурсами та про початок роботи з розробки інформаційно-аналітичної системи моніторингу оцінки якості водних ресурсів країни.

“Ця програма дозволить не лише вести реєстр постів спостережень та обробляти моніторингові дані, а і оптимізує обмін інформацією між суб’єктами моніторингу”, – наголочила очільниця відомства.

 

Не пропустіть:  Мінприроди завершує підготовку Концепції реформування Державного водного агентства України

Про окремі аспекти експлуатаційної діяльності водогосподарських організацій, а саме проведення поливної кампанії, оптимізацію звітності, бюджетне фінансування тощо поінформував Михайло Хорєв, перший заступник голови агентства.

Крім того, під час засідання розглядались проблемні питання, пов’язані з розчисткою та регулюванням русел річок. До обговорення були долучені керівники водогосподарських організацій західного регіону, які детально та практично окреслювали спектр проблемних питань на гірських річках України. Окремо зупинялися на міжнародному досвіді європейських країн у вирішенні цих проблемних питань.

Підсумовуючи засідання, Овчаренко націлила водогосподарників на необхідність подальшого впровадження реформ у галузі для досягнення європейських стандартів у питаннях водних ресурсів.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir