Київ через спеку може накрити смог

У столиці спостерігаються погодні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря (метеорологічній димці).

За прогнозом Українського гідрометцентру, спекотна погода та рівень забруднення, який може збільшитись, утримаються до кінця поточного тижня. До 13 серпня температура не опуститься нижче +30°С, що може призвести до утворення метеорологічної димки.

В такі дні, лікарі радять обмежити перебування на сонці та уникати тривалого перебування на відкритому повітрі, дітям і вагітним жінкам радять відмовитися від тривалих прогулянок. За прогнозами, спека і відсутність вітру триматимуться до кінця поточного тижня, що й може призвести до утворення метеорологічного серпанку. З метою профілактики зневоднення організму рекомендується вживати велику кількість рідини: води, чаю, морсу, молочнокислих напоїв з низьким вмістом жиру, відварів із сухофруктів, вітамінізованих напоїв.

Не пропустіть:  Київське сміттєзвалище хочуть перетворити на лижний курорт

При цьому порад утриматись від використання приватною автівкою, якщо це можливо, не поступало. Хоча саме вихлопи від авто є найбільшим джерелом забруднення повітря у місті. Так, найбільш забрудненою місцевістю в Києві вважається Бессарабська площа. Смог у Києві виникає вже не вперше. Це погодне явище, утворене забрудненням повітря та відсутністю вітру, можна було спостерігати минулої весни, зими та літа.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir