Нацкомісія прийняла інвестпрограму з модернізації Дарницької ТЕЦ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила інвестиційну програму на 2017 рік ТОВ “Євро-Реконструкція”, яка має зменшити екологічний вплив Дарницької ТЕЦ.

Про це за результатами засідання комісії повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інформує прес-служба міської влади.

“Програма передбачає модернізацію обладнання на Дарницькій теплоелектроцентралі (ТЕЦ), що сприятиме вирішенню екологічних проблем, викликаних роботою об’єкту”, – зазначив Пантелеєв.

Зокрема, він зауважив, що в рамках інвестиційної програми планується придбати устаткування, розробити технічну документацію та пройти комплексну державну експертизу із отримання дозволу на встановлення електрофільтру на котлоагрегаті № 6, а також розробити робочий проект реконструкції системи шлаковідведення котлоагрегатів № 5-9.

“Модернізація обладнання ТЕЦ є лише частиною того плану дій, що дозволить ліквідувати негативні екологічні наслідки функціонування теплоелектроцентралі. Виконання цих робіт здійснюватиметься за рахунок збільшення суми інвестиційної програми ТОВ “Євро-Реконструкція”, та не спричинить збільшення тарифу на електроенергію для киян”, – зауважив Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, є підстави прогнозувати, що вже у травні наступного року електрофільтр буде встановлений. У перспективі ТОВ “Євро-Реконструкція”, що є власником Дарницької ТЕЦ, планує збудувати закритий склад сухої золи та приступити до рекультивації золошлаковідвалу, більш відомого серед мешканців як “озеро гарячка”. Оснащення ТЕЦ системою відведення шлаків вирішить питання шкідливих викидів у повітря.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  КМДА: Київ сортує тільки 10% відходів

Post Author: ecoprostir