В Україні посилено оперативну роботу рейдових бригад з охорони лісів

Державним агентством лісових ресурсів України видано наказ, яким доручено начальникам обласних управлінь посилити оперативну роботу відомчих рейдових бригад з охорони лісів від лісо порушень, до яких входять працівники правоохоронних та природоохоронних органів і громадські інспектори з охорони довкілля.

Про це передає Екопростір з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

Крім цього, доручено розробити та здійснити заходи щодо належної організації охорони лісів та посилення відповідальності працівників державної лісової охорони за неналежне виконання ними своїх посадових обов’язків.

“Зокрема, у наказі приділяється увага забезпеченню належних службових розслідувань щодо обставин скоєння незаконних рубок. А також про накладання персональної відповідальності на директорів державних лісогосподарських підприємств за своєчасну і повну передачу матеріалів про виявлені лісопорушення до правоохоронних та судових органів”, – повідомляє відомство.

Окрім того, доручено разом з обласними державними адміністраціями провести спільні наради за участю територіальних органів прокуратури, поліції, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби України, Державної екологічної інспекції України. Метою таких нарад є напрацювання і затвердження спільних заходів з питань охорони лісів від незаконних рубок та проведення систематичних перевірок пилорам та інших деревопереробних підприємств на предмет законності придбання деревини.

Не пропустіть:  В Україні посилили покарання за знищення лісів

“Відповідні доручення стали результатом аналізу оперативної інформації про стан забезпечення охорони лісів від незаконних рубок”, – пояснили в Мінагрополітики.

Незважаючи на заходи, що вживаються державними лісогосподарськими підприємствами і установами, що належать до сфери управління Держлісагентства, обсяг незаконних рубок за І півріччя 2017 року склав 14,4 тис. куб. м, що на 1,4 тис. куб. метрів менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir