Країни G20 за винятком США відзначили незворотність Паризької угоди

Всі країни “двадцятки” за винятком США відзначили незворотність Паризької кліматичної угоди і необхідність її швидкої реалізації.

8 липня на сайті федерального уряду Німеччини був опулікован текст комюніке за результатами саміту G20.

Після напруженості, що виникла на другий день саміту в Гамбурзі, коли США блокували фінальну декларацію через незгоду в частині клімату, лідери досягли компромісу.

“Ми беремо до уваги рішення США вийти з Паризької угоди. США оголосили, що негайно припинять реалізацію свого нинішнього національно певного внеску і підтвердили свою рішучу відданість підходу, який знижує викиди, одночасно підтримуючи економічне зростання і покращуючи потреби в енергетичній безпеці”, – йдеться в тексті декларації.

За наполяганням США в тексті документа збереглася згадка про горючі корисні копалини в контексті можливості їх використання в поєднанні з поновлюваними джерелами енергії.

Не пропустіть:  Україна планує збільшити на 8% споживання відновлювальної енергії до 2020 року

Країни Великої двадцятки також висловилися за відкидання протекціонізму в глобальній торгівлі.

8 липня, під час заключної прес-конференції за підсумками саміту G20 канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що задоволена результатами зустрічі.

Зокрема, вона висловила задоволення тим, що учасники в заключному комюніке саміту погодилися тримати ринки відкритими і протистояти протекціонізму.

Крім того, канцлер зазначила позитив рішення лідерів країн G20 про необхідність виконання Паризької кліматичної угоди, незважаючи на те, що США підтвердили свій вихід з домовленостей.

За словами Меркель, вона “дуже рада тому, що всі інші глави держав і урядів були одностайні в тому, що реалізація Паризької угоди невідворотна”.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir