В Україні недооцінено екологічне право – Семерак

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вважає, що екологічне право в Україні недооцінено.

Про це він сказав під час зустрічі зі студентами Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, інформує прес-служба Мінекології.

“Ратифікувавши Паризьку кліматичну угоду, Україна отримала реальну можливість бути лідером у формуванні кліматичної світової політики на найближчі десятиріччя. Це потребуватиме іншої нормативно- правової бази та фахівців, які розуміються на тонкощах екологічного права. Вважаю, що зараз в Україні воно недооцінено”, – сказав Семерак.

Міністр зазначив, що провідні країни світу все більше уваги приділяють питанням охорони довкілля, які стоять на другому місці після боротьби із тероризмом.

“Світ змінюється. Вже через два десятиліття на планеті буде видобуватися значно менше корисних копалин. Натомість широкого розвитку набуде відновлювальна енергетика і зелена економіка. У світі вже нині є коаліція країн, які поступово відмовляються від вугілля та спонукають інші країни долучатися до цього процесу”, – сказав Семерак.

Він вважає, що у майбутньому успішними будуть лише ті країни, які вчасно зуміли переорієнтувати власні економіки, та висловив сподівання, що Україна також розвиватиметься за таким сценарієм.

Не пропустіть:  Семерак пропонує підвищити мізерну ставку податку на викиди вуглекислого газу

При цьому Семерак підкреслив, що в Україні все більше компаній створюють екологічні підрозділи, які б враховували питання охорони довкілля.

“Це здебільшого стосується компаній, які працюють на міжнародних ринках, де діють жорсткі екологічні стандарти. Вони розуміють, що за інших умов їх ніхто не пустить на ці ринки», – пояснив він.

Водночас міністр зазначив, що це не привід для решти компаній, які працюють виключно на українському ринку, ігнорувати законодавство у сфері довкілля та бути поза процесом імплементації екологічних директив Європейського Союзу.

У рамках зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю між Мінекології та Інститутом міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який передбачає обмін інформацією та проведення спільних освітніх, просвітницьких та наукових програм і проектів, а також можливість проходження практики студентів інституту в структурних підрозділах Міністерства.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir