В Мінприроди хочуть запустити електронні аукціони на отримання спецдозволів користування надрами

Мінприроди виступає за прозору та конкурентну процедуру отримання спеціальних дозволів на користування надрами шляхом проведення електронних торгів.

Про це сказав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, презентуючи на розширеному засіданні Робочої групи з реформування ринку надрокористуванняперший пакет змін щодо спрощення ведення бізнесу та стимулювання інвестицій у галузь надрокористування в Україні, інформує Урядовий портал.

“Ми переконані, що електронний формат аукціонів зможе забезпечити новий рівень прозорості та відкритості, а також дозволить залучити максимальну кількість учасників, що відповідно має позитивно позначитися на збільшенні надходжень до державного бюджету”, – сказав Семерак, зазначивши, що Мінприроди розглядає можливість запуску пілотного проекту з проведення аукціонів шляхом електронних торгів.

Також Мінприроди ініціює внесення ряду змін до постанов, які регулюють процедуру видачі спеціальних дозволів надрокористувачам.

“Потрібно максимально спростити цей процес та прибрати абсурдні бюрократичні перепони. Ми пропонуємо чіткі строки інформування про ухвалення рішення щодо дозволів та їх видачі. Наприклад, ми прописали, що надання (видача на руки) дозволу здійснюється протягом 15 робочих днів після сплати у повному обсязі збору за надання спеціального дозволу”, – сказав Семерак.

Перший пакет законодавчих змін щодо лібералізації ринку надрокористування, напрацьований Мінприроди, буде опубліковано на сайті Мінприроди та винесено на громадське обговорення. Після проходження всіх процедур та врахування конструктивних пропозицій і зауважень документи будуть передані на розгляд заінтересованих центральних органів виконавчої влади.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Держслужба морського та річкового транспорту дублюватиме функції Держекоінспекції, - Семерак

Post Author: ecoprostir