Мінприроди відреагувало на “анулювання” українських ліцензій в окупованому Криму

Міжнародне співтовариство ніколи не визнає російський закон про анулювання українських ліцензій на користування надрами в акваторіях Чорного і Азовського морів, який набув чинності в Росії 3 серпня.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, цитує прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, у Криму діє 131 дозвіл на користування надрами, що їх було видано українським урядом.

«Росія – це країна-агресор, яка захопила українську територію, яка намагається відібрати майно приватних компаній, українських державних компаній, майно України як держави і українського народу. Це рішення ще раз продемонструвало, що влада РФ не поважає суверенного статусу України і власності її народу, але з цим рішенням Україна не має наміру миритися», – сказав Семерак.

Міністр додав, що за кожен такий крок РФ має нести відповідальність.

«Україна відстоює свої права в міжнародних судах. Ми вже подали відповідні позови і сподіваємося на підтримку світової спільноти. Позови подали ряд українських компаній, зокрема НАК «Нафтогаз України», з відшкодування завданої шкоди внаслідок незаконного захоплення українських природних ресурсів», – повідомив міністр.

У Мінекології нагадали, що в 2016 році Україна ініціювала спір з РФ про порушення Конвенції Організації Об’єднаних Націй з морського права, а в лютому 2018 року Україна подала до Міжнародного трибуналу ООН з морського права меморандум про порушення Росією Конвенції ООН з морського права.

Не пропустіть:  Протягом року лише одне підприємство скористалося екокредитом на модернізацію виробництва

3 серпня президент Росії Володимир Путін підписав закон, згідно з яким в анексованому Криму перестають діяти українські ліцензії на користування надрами і вводиться новий порядок їх реєстрації. Відповідно до даного закону, всі українські ліцензії, видані до окупації Криму, вважаються недійсними.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir