Прокуратура Житомирщини оскаржує проект передачі 115 га лісу під видобуток титану компанії Фірташа

Прокуратура Житомирщини вимагає зняти з розгляду на сесії облради проекту про відведення ТОВ «Валки-Ільменіт» 115 га земель лісогосподарського призначення для видобування титану до вирішення спорів у судах.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Житомирської області.

«Винесення на розгляд сесії зазначеного питання, проект рішення щодо якого розміщено на офіційній електронній сторінці Житомирської обласної ради, викликало значний суспільний резонанс та вкрай негативну реакцію громадськості. До того ж, у засобах масової інформації йдеться про очевидну незаконність проекту та зазначаються непоправні наслідки для довкілля, які можуть мати місце у разі знищення лісу та видобутку титану», – акцентують у прокуратурі.

Мова йде про проект рішення, який планують винести на розгляд сесії облради 31 травня щодо погодження обласному агролісогосподарському підприємству «Житомироблагроліс» в особі ДП «Коростенський лісгосп АПК» надання лісових земельних ділянок орієнтовною площею 115 га товариству «Валки-Ільменіт» (Group DF) для видобування ільменітових руд.

Свого часу прокуратура оскаржила в суді та домоглася скасування рішення облради про незаконну передачу товариству «Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат» (Group DF) 100 га землі у Хорошівському районі під видобування ільменітових руд. Крім того, прокуратура заявила позов про скасування розпорядження Коростенської райдержадміністрації, яким протиправно, без проведення обов’язкових громадських слухань, затверджено детальний план розміщення гірничо-збагачувального комбінату площею 2300 га, для видобування титанової руди Стремигородського родовища ТОВ «Валки-Ільменіт», яке входить в структуру Group DF. Позов задоволено в повному обсязі.

Не пропустіть:  "Кримський титан" Фірташа створює екологічну загрозу для Херсонщини - МінТОТ

Нині справа перебуває на розгляді у Верховному Суді за касаційною скаргою ТОВ «Валки-Ільменіт». До господарського суду м. Києва також оскаржено розпорядження Житомирської ОДА про передачу товариству «Валки-Ільменіт» в оренду без визначення конкретної мети земельної ділянки площею 82,5 га на території Лісівщинської сільської ради Коростенського району.

Прокуратура вже скерувала до ОДА та облради листи з вимогою щодо зняття з розгляду проекту про відведення земель лісогосподарського призначення комунальної власності для видобування корисних копалин товариству «Валки-Ільменіт» площею 115 га до вирішення спорів в судах

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir