Спецдозволи на користування надрами продаватимуть на аукціонах

Кабінет Міністрів України затвердив механізм продажу спеціальних дозволів на користування надрами в період із 1 вересня 2018 року до 1 вересня 2019 року через електронні торги. 

Про це йдеться у відповідній постанові уряду “Про реалізацію експериментального проекту із запровадження порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів”, прийняту у четвер, 26 липня.

“Постанова передбачає поліпшення системи продажу спецдозволів з аукціонів. Крім того, ця система працюватиме в режимі онлайн”, – зазначив заступник міністра екології та природних ресурсів Віктор Вакараш.

За його словами, буде скорочено терміни звернення до Державної служби геології та надр та узгодження в місцевих і центральних органах влади. Перші аукціони розпочнуться найближчим часом і будуть проведені протягом п’яти-шести місяців.

Голова Держгеонадр Олег Кирилюк повідомив, що служба вже підготувала 44 ділянки для виставлення на електронні торги, зокрема 14 – на шельфі.

“У цих районах вартість спецдозволів становитиме близько 3 млрд грн. Для прикладу, за останні вісім років було продано стільки ж ділянок із вуглеводнів, і держава отримала 50 млн грн. Ми пропонуємо виставити 44 ділянки, початкова вартість яких становитиме 3 млрд грн. Вартість за покупку геологічної інформації становитиме 40 млн грн. У цих ділянках є близько 150 млрд куб. м газу”, – сказав він.

Старий порядок здійснення торгів у період експерименту застосовуватиметься виключно до тих аукціонів, оголошення стосовно проведення яких оприлюднені до 1 вересня.

Крім того, уряд схвалив постанови “Про внесення змін до Методики визначення вартості запасів і ресурсів корисних копалин родовища або ділянки надр, що надаються у користування”, “Про внесення зміни до Класифікації запасів і ресурсів корисних копалин державного фонду надр”.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir