Кабмін продовжив випробувальний термін тимчасового керівництва Держгеонадр

Уряд продовжив випробувальний термін т.в.о. голови Державної служби геології і надр Олега Кирилюка та його заступника Миколи Фощія до 24 жовтня.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

“Екологічний комітет ВР рекомендував Кабінету Міністрів не продовжувати для керівників Служби геології і надр випробувальний термін. Ми не володіли цією позицією комітету під час засідання Кабміну, тому термін двом керівникам Держгеонадр продовжений до 24 жовтня”, – сказав Семерак .

За його словами, за результатами випробувального терміну Кабінетом Міністрів України буде вжито відповідних заходів, а також буде прийнято рішення.

“Сьогодні Міністерство вживає всіх необхідних заходів, щоб активізувати службу геології і надр, для лібералізації роботи в сфері надрокористування. Маю надію, що найближчим часом ми запропонуємо Кабінету Міністрів перший пакет лібералізації”, – прокоментував міністр.

Він зазначив, що у Міністерства є зауваження до роботи Держгеонадр.

Не пропустіть:  Україна розроблятиме Морську стратегію за стандартами ЄС

“Якби цих зауважень не було, вони б вже були призначені на постійну роботу. Мені здається, що Уряд прийняв правильне рішення, продовживши випробувальний термін. Це дасть їм можливість показати результат своєї роботи. Проблеми, які збиралися в області, збиралися роками. За три місяці керівництво показало певний результат, але критики є ще досить багато “, – додав Семерак.

Він підсумував, що 24 жовтня будуть прийняті остаточні рішення щодо тимчасового керівництва Держгеонадр – до уваги братиметься зокрема позиція профільного комітету Верховної Ради.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir