Майбутнє енергосектору України – в декарбонізації – Семерак

Майбутнє економіки України, і енергетики, зокрема – це низьковуглецевий розвиток. 

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час Українського енергетичного форуму.

З його слів, вуглецевоємність внутрішнього продукту України перевищує показники країн ЄС у 3,3 рази. Не змінивши підходи до розвитку національної економіки, викиди СО2 будуть лише зростати.

Якщо рухатися далі за консервативним сценарієм розвитку економіки, і енергетики, зокрема, то до 2050 року викиди СО2 зростуть більш, ніж на 30% або 70% від рівня 1990 року“, – пояснив Семерак.

Міністерство екології та природних ресурсів активно працює у цьому напрямку.

Так, Семерак анонсував винесення найближчим часом на розгляд Уряду проекту Стратегії низьковуглецевого розвитку України до 2050 року.

Ключовий розділ Стратегії стосується декарбонізації вітчизняної сфери енергетики, оскільки 65% викидів парникових газів продукує саме енергетичний сектор“, – наголосив міністр.

Крім того, у Мінприроди розробили законопроект “Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів“, а також триває робота над запровадженням нової сучасної системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів (МЗВ). Вона має забезпечити отримання достовірних даних про викиди парникових газів на рівні спалювальних установок та дозволить створити в Україні економічні інструменти регулювання викидів парникових газів.

Не пропустіть:  Уряд підтримав законопроект про заборону використання тварин у цирках

Семерак зазначив, що останні роки стали “революційними” для світової спільноти у питаннях формування нової кліматичної політики та висловив сподівання, що Україна продовжить дотримуватися обраного курсу низьковуглецевого розвитку.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir