Мінприроди: пакет законів для моніторингу викидів парникових газів майже готовий

Мінприроди спільно із міжнародними партнерами  завершує роботу над розробкою пакета нормативно-правових актів,  які дозволять запровадити в Україні надійну систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів у відповідності до вимог європейського законодавства.

Як повідомляє Урядовий портал, нещодавно міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак  зустрівся з представниками проекту Світового банку “Партнерство задля ринкової готовності” та міжнародної юридичної компанії Baker & McKenzie, щоб обговорити розроблений проект концепції національного пакету законодавства у сфері моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів та напрацьовані рекомендації на основі аналізу законодавства ЄС та Європейських держав у цій сфері.

Встановлення надійної системи звітності є одним із пріоритетів у процесі створення ринкових механізмів скорочення викидів парникових газів. Успішний запуск і експлуатація цієї системи дозволить швидше і ефективніше впроваджувати нову кліматичну політику. Звісно, у цьому процесі нам не обійтися без міжнародної підтримки“, –  пояснив Семерак.

Міністр зазначив на важливості ефективного залучення всіх зацікавлених сторін до процесу розроблення пакета відповідного нормативно-правового законодавства.

Не пропустіть:  Майбутнє енергосектору України - в декарбонізації - Семерак

По завершенню роботи над законопроектом про засади організації та здійснення моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів, його буде винесено на обговорення з усіма зацікавленими сторонами.

У процесі розробки необхідного законодавчого пакета Мінприроди дотримається принципу максимально можливого наближення до законодавства ЄС з врахуванням українських реалій” – пояснив Остап Семерак.

Нова система моніторингу, звітності та верифікації парникових газів дозволить визначити реальні обсяги викидів парникових газів і стане основою для подальшого переходу до побудови національної системи торгівлі квотами на викиди парникових газів.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir