Лісові господарства підлягатимуть концесії – документ

Уряд схвалив пропозицію Мінекономрозвитку щодо поводження з державними підприємствами, які знаходяться у підпорядкуванні центральних органів влади, згідно якого лісові господарства підлягатимуть концеції.

Про це йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку.

Ухвалений документ, так званий “тріаж” (від англ. triage – медичне сортування) визначає, які державні підприємства в довгостроковому періоді повинні залишитись у державній власності, бути передані в концесію, приватизовані або ж ліквідовані.

Розроблена концепція є основою подальшого реформування сфери управління державною власністю та одним із зобов’язань, які Україна взяла на себе в рамках домовленостей із Міжнародним валютним фондом.

Згідно документу, в державній власності мають залишитись 15 особливо важливих державних підприємств та 363 об’єкти, що забезпечують виконання державою своїх функцій. Це компанії, що є державними природними монополіями (НАК “Нафтогаз України”, ПАТ “Укрзалізниця” та інші), або ж виконують суспільно важливі функції в оборонній сфері, сфері охорони здоров’я, стандартизації та метрології, соціальної політики та інші, тим самим надаючи державі інструменти для виконання своїх функцій.

Не пропустіть:  Віталій Безгін: Рубати по-новому. Концесія та український ліс

“359 об’єктів державної власності необхідно передати у концесію (право тимчасового використання приватними суб’єктами господарювання), що дозволить значно збільшити загальний економічний ефект від їх діяльності. До таких об’єктів належать аеропорти, лісові господарства, автомобільні дороги та ін.”, – йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir