Запроваджено облік поверхневих водних об’єктів

На засіданні уряду 31 травня уряд ухвалив рішення про запровадження в Україні обліку поверхневих водних об’єктів.

Відповідні зміни внесені до постанов КМУ від 08.04.1996 р. № 413 та від 20.08.2014 р. № 393, якими затверджено Порядок ведення державного водного кадастру та Положення про Держводагентство.

Зокрема, змінами до Водного кодексу до компетенції Держводагентства віднесено ведення державного обліку поверхневих вод у частині обліку поверхневих водних об’єктів, утворення басейнових рад та затвердження водогосподарських балансів.

«Прийняття постанов КМУ дозволить запровадити облік поверхневих водних об’єктів в Україні, який був до цього часу відсутній, а також привести у відповідність законодавчі акти України щодо впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом», – пояснив міністр екології Остап Семерак.

Міністр додав, що цей крок дозволить отримати достовірну та точну інформацію про поверхневі водні об’єкти України, яка необхідна для ефективного управління водними ресурсами.

«Це ще один черговий крок із впровадження в Україні європейських принципів і стандартів управління водними об’єктами в рамках імплементації Водної Рамкової Директиви ЄС», – сказав Семерак.

Заходи з ведення обліку здійснватиме Державне агентство водних ресурсів.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Інтерактивна мапа Мінприроди тепер показує пункти прийому вторсировини з усієї України

Post Author: ecoprostir