Заходи з підвищення безпеки енергоблоків АЕС, проведені протягом 2012-2016 років, не вплинули на довкілля, – Енергоатом

Заходи з підвищення безпеки енергоблоків АЕС, проведені протягом 2012-2016 років, не вплинули на довкілля.

Про це на брифінгу заявив начальник відділу екології ДП “НАЕК “Енергоатом” Олександр Нємцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Експлуатація атомних станцій у нормальному режимі взагалі не становить негативного впливу на довкілля”, – наголосив головний еколог Енергоатома.

Він розповів, що Енергоатом завершив проект “Звіту про екологічну оцінку комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій” (КЗПБ) і готовий представити її громадськості.

За результатами екологічної оцінки дії заходів КЗПБ на навколишнє середовище, що здійснювалися протягом 2012-2016 років, не спостерігалося зростання викидів забруднюючих речовин в атмосферу, пов’язаних з реалізацією проектів з підвищення безпеки енергоблоків“, – сказав Нємцов.

За його словами, у вказаний період концентрація забруднюючих речовин як радіоактивних, так і нерадіоактивних, у об’єктах довкілля не перевищила рівнів, встановлених нормативів.

Не пропустіть:  Експерти відмітили прогрес України з оцінки транскордонного впливу АЕС

“Безпосередньо реалізація заходів КЗПБ не призвела до збільшення антропогенного навантаження”, – додав експерт Енергоатома.

ДП “НАЕК “Енергоатом” з метою підвищення ядерної безпеки, забезпечення ефективної та надійної роботи енергетичної галузі, доведення безпеки атомних енергоблоків до рівня, що відповідає міжнародно визнаним вимогам з ядерної безпеки та охорони довкілля реалізує Комплексну (зведену) програму підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій, затверджену постановою Уряду ?1270 від 7 грудня 2011 року. Витрати на виконання КЗПБ здійснюється за рахунок власних коштів Енергоатома, а також кредитів Європейського банку реконструкції та розвитку і Євроатому. Одна з умов надання кредитів – екологічна оцінка виконання КЗПБ кожні 5 років.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir