Кабмін виділив 118,5 млн гривень Держагентству з управління зоною відчуження

Кабінет міністрів України доручив в 2017 році виділити Міністерству екології та природних ресурсів для Державного агентства з управління зоною відчуження кошти у сумі 118,5 млн гривень. 

Про це йдеться у розпорядженні уряду № 549-р від 18 серпня 2017 року.

У тексті розпордження вказано, що кошти будуть направлені на підтримку екологічно безпечного стану у зонах відчуження і безумовного (обов’язкового) відселення (20,1 млн грн), підтримку в безпечному стані енергоблоків та об’єкта “Укриття” та заходи щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС (97,7 млн грн) та на виконання робіт у сфері поводження з радіоактивними відходами неядерного циклу, будівництво комплексу “Вектор” та експлуатацію його об’єктів (622,8 тис. грн).

Не пропустіть:  Львівське сміття дісталося зони відчуження (ФОТО)

Гроші доручено виділити за рахунок залишку коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, який утворився станом на 1 січня 2017 р., для забезпечення підприємствами, які належать до сфери управління Державного агентства з управління зоною відчуження, належної підтримки екологічно безпечного стану у зонах відчуження і безумовного (обов’язкового) відселення.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir