Vox Ukraine оцінили роботу Семерака та мінекології в цілому

Аналітична організація Vox Ukraine провела оцінку ефективності українських міністерств  за 2016 рік та провели “народне” голосування – чиї міністри краще працювали, Гройсмана чи Яценюка.

“Ми проаналізували, як кожному міністерству вдалося виконати заплановані пріоритетні кроки на 2016 рік, також свою оцінку надали незалежні експерти. Крім того, ми провели масштабне опитування читачів ділових та загальнополітичних ЗМІ, у якому просили їх порівняти чинних міністрів з їхніми попередниками з уряду Арсенія Яценюка”, – сказано у передмові рейтингу.

Загальна оцінка складалася відповідно до розробленої методології та включала такі компоненти:

  • оцінка програми Кабінету Міністрів України для кожного міністерства
  • оцінка виконання програми КМУ
  • експертна оцінка реформаторської діяльності міністерств
  • відповідь міністерств на інформаційний запит VoxUkraine

За кожним компонентом міністерство могло набрати від -2 до 2 балів. Крім того, міністерства, що відповіли на запит VoxUkraine, отримували додаткові 0,5 бала за повну відповідь.

Джерело – Vox Ukraine

У загальному рейтингу міністерство екології набрало 1,02 бали – це четверте місце з кінця. Найбільше балів отримало міністерство фінансів (4,17), найменше – міністерство інформаційної політики (0,6).

За виконання програми Кабінету міністрів України мінприроди отримало -1 бал. Експерти базувалися на виконанні Плану дій уряду на 2016 рік.

Не пропустіть:  Мінприроди відреагувало на "анулювання" українських ліцензій в окупованому Криму

В експертній оцінці прогресу реформ міністерство екології отримало -0,2 бали. Максимальна кількість балів у цій частині рейтингу – 2 (максимально намагалися курсувати курсом рейорм). За шкалою Vox Ukraine, отримані бали мінекології перебувають найближче до показника “Виконували виключно поточні обов’язки та не намагалися впроваджувати реформ” (0 балів).

На думку експертів, найактивніше намагалися просувати реформи у 2016 році Міністерство охорони здоров’я (1,75 бала), Міністерство фінансів (1,15) та МЕРТ (1,00).

VoxUkraine вперше провів новий тип опитування широких кіл населення (читачі порталів Українська Правда, Liga.net, Facebook сторінка VoxUkraine).

В цілому, за результатом “народного” голосування попередній уряд отримав перемогу – 12 міністрів із Кабміну Яценюка набрали більше голосів, тоді як в уряді Гройсмана переможців 7.

Тут Остап Семерак отримав 82% схвальних голоси проти 18% для міністра уряду Яценюка Ігоря Шевченка.

Проте, автори рейтингу наголошують, що хоча в опитуванні взяло участь 1200 осіб, воно не є репрезентативним, як і будь-яке онлайн-опитування.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir