Протягом року лише одне підприємство скористалося екокредитом на модернізацію виробництва

Протягом року лише одне підприємство скористалося державним пільговим кредитом для екологічної модернізації виробництва.

Про це в ефірі «5 каналу» повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він нагадав, що минулого року Мінприроди спільно з «Укргазбанк» та міжнародними партнерами запропонували пільгове екокредитування підприємствам зі списку «ТОП-100 найбільших забруднювачів».

«Згідно з європейськими директивами ми повинні зменшувати кількість викидів забруднюючих речовин в атмосферу чи скидів у воду. Ми ще влітку минулого року запропонували бізнесу партнерство з боку держави, оскільки розуміємо, що модернізаціє коштує грошей. На жаль, упродовж року лише одне підприємство скористалося цим кредитом і ще 16 підприємств ведуть переговори з українським банком», – сказав Семерак, уточнивши, що йдеться про ПАТ «Запоріжсталь» групи «Метінвест».

Міністр уточнив, що компанія взяла кредит на заміну фільтра на одній зі своїх печей, який зменшує на 20% кількість викидів забруднюючих речовин.

Не пропустіть:  Рівненщина спільно з Укргазбанком розвиватиме «зелену» енергетику

Зі слів Семерака, державний банк отримав оновлений цьогорічний список «ТОП-100 основних забруднювачів» і продовжує роботу із залучення підприємств до екокредитування.

«Ми з нашим партнерами працюємо індивідуально з кожним забруднювачем. Ми передали банку всю оновлену інформацію щодо ТОП-100 забруднювачів. Мене не влаштовує така інертність українських підприємств-забруднювачів у питаннях екологічної модернізації», – резюмував Остап Семерак.

Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів склало новий рейтинг “ТОП-100 основних підприємств-забруднювачів”. Більшість підприємств, які увійшли до рейтингу, зосереджено в Донецькій, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir