Перетворення об’єкта “Укриття” на ЧАЕС в екологічну безпечну систему є одним з пріоритетних напрямків екологічної політики України, – Володимир Кістіон

Перетворення об’єкта «Укриття» над 4-м енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції на екологічно безпечну систему є одним з пріоритетів екологічної політики України. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, відкриваючи засідання Спільного комітету «України – Європейський банк реконструкції і розвитку», яке відбулося 17 травня, повідомляє урядовий веб-сайт.

 

Він зазначив, що за рік вдалося досягти позитивних результатів у реалізації проектів, що реалізуються на ЧАЕС.

«З часу проведення попереднього засідання Комітету на майданчику Чорнобильської АЕС досягнуто значного прогресу у реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, які фінансуються з Чорнобильського фонду «Укриття» та Рахунку ядерної безпеки Європейського банку реконструкції і розвитку», – наголосив він.

Віце-прем’єр нагадав, що в кінці минулого року було завершено насування нового безпечного конфайнменту на об’єкт «Укриття» 4-го енергоблоку ЧАЕС.

Не пропустіть:  Українське місто очолило рейтинг найнебезпечніших населених пунктів

«Успішна реалізація одного з найамбітніших інженерних проектів у світі дозволила зробити вагомий крок по перетворенню об’єктів «Укриття» Чорнобильської АЕС на екологічно безпечну систему. Проектом передбачено, що нова споруда буде експлуатуватись упродовж 100 років», – наголосив Кістіон, додавши, що наприкінці 2017 року планується ввести в експлуатацію новий безпечний конфайнмент.

Окрему увагу учасники приділили підготовці до проведення засідання Асамблей вкладників Чорнобильського фонду «Укриття» та донорів Рахунку Ядерної безпеки.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir