Український додаток допоможе сортувати сміття

Застосунок українських розробників “Сортуй” полегшить процес сортування сміття, зібравши рекомендації з утилізації відходів від популярних станцій прийому вторсировини. 

Програма визначає тип сировини всього за три кліка, показує та побудовує маршрут до найближчої станції сортування. “Сортуй” також інформує про особливості сортування окремих видів сміття та сповіщує про зміни правил сортування. 

Додаток розробила компанія McPaw у рамках проекту MacPawLabs.

“В офісі MacPaw сміття сортується вже більше півтора року. До вирішення питання підходили грунтовно: читали лекції, писали довгі статті з правилами сортування, завішували простір у баків плакатами і гаслами. Але все це радше лякало і відштовхувало, ніж мотивувало. Був навіть період, коли я сиділа біля сортувальних баків і особисто кожному розповідала що, куди і в якому вигляді кидати. Потім зовсім різні люди почали ділитися ідеєю створення застосунка, який би підказував, як сортувати правильно”, – поділилася Олександра Чернявська, куратор проекту.

За 7 місяців роботи над застосунком в проекті «Сортуй» взяли участь понад 10 ентузіастів MacPaw. Результат їхньої праці полегшить життя як еко-початківцям, так і досвідченим послідовникам «zero-waste». Застосунок підкаже як і де дати друге життя контейнерам з фольги, електроприладам, коробкам з-під піци і навіть старому одягу. 

Не пропустіть:  У Дрогобичі переходять до роздільного сортування сміття

Відсортовані відходи застосунок пропонує передавати в такі організації, як:

  • – «Україна без сміття»;
  • – «Київміськвторресурси»;
  • – «Екологічні інвестиції»;
  • – «Екологічні переробні технології»;
  • – «Центр управління відходами»;
  • – Благодійний магазин «Ласка»;
  • – КП «Київкомунсервіс».

Додаток доступний для завантаження безкоштовно з App Store і Google Play.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir