Харківські програмісти випустять додаток для сортування сміття

Харківські програмісти розробили безкоштовну програму для мобільних телефонів, яка полегшить життя і тим, хто сортує вторсировину, і її переробникам. Автори сподіваються привчити до сортування якомога більше людей, інформує Ukr.Media.

“Для багатьох стає непереборною перешкодою те, що поруч з будинком немає баків, в які можна було б розкладати окремо відходи. Людям бракує інформації, куди можна здати цю сировину, відходи”, – зазначила мешканка Харкова Ольга Сотнікова.

Місцеві програмісти вирішили за допомогою мобільного додатку пояснити харків’янам, де в місті розташовані стаціонарні і мобільні пункти прийому вторсировини і що саме приймають.

“Додаток дозволяє налагодити комунікацію між тими, хто виробляє потенційну вторсировину – звичайними громадянами, – і тими, хто зацікавлений в утилізації та переробці цієї сировини”, – розповів розробник мобільного додатку Єгор Куц.

Таким чином, ті, хто сортують відходи вдома, будуть бачити, куди їх нести. Переробники, у свою чергу, зможуть відстежити, у кого забрати сировину. Автори кажуть: їх додаток буде корисним і великим компаніям і окремим сортувальникам.

Не пропустіть:  Український додаток допоможе сортувати сміття

Розробники обіцяють випустити додаток через кілька місяців і він буде абсолютно безкоштовним.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir