У Кам’янці-Подільському вироблятимуть електроенергію із звалища

У Кам’янці-Подільському Хмельницької області відбувся запуск першого етапу технологічної лінії з дегазації полігона твердих побутових відходів із виробленням електроенергії.

Про це повідомляє прес-служба міськради. 

“Першим кроком у реалізації проекту від Міжнародного центру газових технологій та Інституту газу НАН України стало комплексне дослідження звалища, облаштування дослідних свердловин, у результаті чого – отримання інформації про те, що полігон має достатню кількість газу – можна отримувати до 2,5 млн куб.м на рік”, – сказано у повідомленні.

Наразі визначено три черги проекту, що фінансується за рахунок проекту USAD “Муніципальна енергетична реформа в Україні”.

Перша черга (2017-2018 роки) передбачає дегазацію полігона з виробленням електроенергії. Розроблено відповідний проект, який дасть змогу зменшити викиди шкідливих речовин у повітря і виробляти близько 4 млн кВт-год. електроенергії щорічно. Вартість етапу – понад 25 млн грн без жодної копійки з міського бюджету

Не пропустіть:  НКРЕКП затвердила ліцензійні умови на захоронення побутових відходів

Друга черга (2018-2019 роки) – виробництво метану, вуглекислоти й тепла. Метан використовуватиметься для заміни природного газу, вуглекислота і тепло – для живлення теплиць і як засіб пожежної безпеки полігона.

Третя черга (2019-2020 роки) – ділянка сортування та первинної переробки відходів. Тобто для вторинного обігу використовуватимуться пластик, скло, папір і метал.

“Реалізація проекту не лише поліпшить екологічну ситуацію в місті й на звалищі зокрема, про важливість якої ми пам’ятаємо після львівської трагедії минулого року, а й дасть змогу відкрити нові робочі місця, знизити навантаження на полігон і продовжити термін його експлуатації”, – додали в міськраді.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir