Прем’єр України пообіцяв розібратися зі скаргами на аномальне забруднення повітря в Києві

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що інформація про аномальне забрудненні повітря в Києві перевіряється, однак, за його даними, концентрації шкідливих речовин не перевищували допустимих рівнів.

Про це він заявив у понеділок на брифінгу.

“Офіційного підтвердження і офіційних даних, які давали б мені підставу думати, що в Україні щось аномальне відбувається з повітрям, у мене немає. Ми перевіряємо”, – сказав глава уряду.

Уже кілька днів у соціальних мережах жителі Києва, а також інших міст скаржаться на смог, а також перевищення шкідливих речовин в повітрі в десятки разів, які вони фіксують за допомогою спеціальних мобільних додатків.

Тим часом, думки людей про можливі причини забруднення розділилися. Одні вважають, що причиною цього може бути листя, яку спалюють при прибиранні територій, на думку інших це наслідок аномальних концентрацій чадного газу в повітрі.

Серед інших припущень – смог може бути викликаний палаючими торфовищами поблизу столиці, як це вже було близько місяця тому.

Прем’єр заявив, що в уряді з’ясовують, чи має місце забруднення повітря, і пообіцяв, що інформація з цього приводу буде оприлюднена найближчим часом.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir