Рада ЄС ухвалила нові жорсткіші вимоги для зменшення викидів СО2 з автомобілів та мікроавтобусів

15  квітня Європейська Рада прийняла нові, більш жорсткі вимоги до зменшення викидів вуглекислого газу для нових автомобілів і мікроавтобусів.

Про це повідомляє Korrespondent з посиланням на сайт Європейської Ради.

«Мета прийнятих регуляторних правил – забезпечити, щоб з 2030 року нові автомобілі виробляли в середньому на 37,5 % менше СО2, а нові мікроавтобуси – на 31 % менше СО2 у порівнянні з показниками 2021 року. У період з 2025-го до 2029 року як автомобілі, так і мікроавтобуси повинні зменшити викиди в атмосферу СО2 на 15 %. Ці правила поширюються на весь автомобільний парк на території ЄС», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нові стандарти дозволять Євросоюзу наблизитися до досягнення кліматичних цілей і спонукатимуть виробників автомобілів до розвитку технологій для зменшення шкідливих викидів в атмосферу.

Рішення Ради ЄС є останнім етапом у правовій процедурі ЄС щодо впровадження нових вимог за граничний рівень викидів для автомобілів. 

Документ незабаром буде опублікований в Офіційному журналі ЄС – і опісля він вступить у силу.

Раніше повідомлялося, що в ЄС узгодили обмеження щодо викиду CO2 для вантажівок. До 2025 року середній обсяг викиду CO2 у важких вантажівок і автобусів повинен бути скорочений на 15 % у порівнянні з рівнем 2019 року.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir