Вже чотири банки видають “теплі” кредити в Україні

Держагенство з енергозбереження та енергоефективності підписало договір про співпрацю з АТ “Укрексімбанк” в рамках програми “теплих кредитів”, які видаються громадянам в якості співфінансування проектів з енергозбереження – утеплення будинків, встановлення лічильників і твердопаливних котлів, а також геліоколекторів.

Як повідомила прес-служба Держагентства, таким чином, кількість банків, що надають зазначені позики зросла до чотирьох. Крім “Укрексімбанку”, їх видають Ощадбанк, Укргазбанк і приєднався до програми в цьому році ПриватБанк.

За даними Держенергоефективності, в березні понад 5,2 тис. Українських сімей отримали 151 млн грн “теплих кредитів”. З них близько половини видано в останній тиждень місяця. Переважна більшість коштів йде на утеплення будинків.

Як повідомлялося, в 2018 році Кабінет міністрів виділив з держбюджету 400 млн грн на реалізацію програми підвищення енергоефективності в житловому секторі (програма “теплі кредити”). Половина з цієї суми була призначена для ОСББ і житлово-будівельних кооперативів. Ще 202 млн грн було виділено на стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів, решта 7,7 млн ​​грн – на відшкодування частини коштів на придбання котлів (крім газових і електричних).

Не пропустіть:  Держбанки видали 23 млн грн "теплих" кредитів за перші 2 тижні роботи програми кредитування

Восени 2018 року на програму “теплі кредити” з держбюджету було виділено додатково 100 млн грн.

Приватні домогосподарства і ОСББ також отримують додаткові компенсації на енергоефективні заходи від місцевої влади.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir