ЄС заборонить галогенні лампи

В Європейському Союзі з 1 вересня заборонять виробництво галогенних ламп у рамках нової енергозберігаючої політики – в першу чергу, під заборону потраплять традиційні лампочки та свічкоподібні світильники.

Як передає портал Радіо24, це не означає, що ними не можна буде користуватися; просто вони поступово зникнуть з прилавків магазинів, адже їх перестануть виробляти.

Замінити ж галогенні лампи європейці планують більш економними й екологічними джерелами штучного освітлення.

За словами фахівців, галогенні джерела світла у 5 разів менш ефективні, ніж енергозберігаючі та світлодіодні лампи. Крім цього, термін їх служби складає всього два роки. Натомість світлодіодні лампи в теорії можуть пропрацювати до 15-20 років. Разом з тим, на сьогодні майже половина населення Європи користується галогенними лампами. Таким чином, підрахували вчені, відмова від галогенних ламп скоротить викиди вуглецю на 15 мільйонів тонн на рік, а також призведе до суттєвої економії електроенергії.

Не пропустіть:  ЄС реформує систему торгівлі викидами і ринок вуглецю

За планами Євросоюзу, протягом двох років всі джерела світла повинні відповідати класу енергетичної ефективності не нижче В. Одна з важливих реформ – це впровадження енергозберігаючих люмінесцентних ламп, які споживають на 60-80% енергії менше, а також світлодіодних джерел світла, заощаджуючих до 90% енергії.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir