Зубко повідомив про наміри вдвічі зменшити споживання енергоресурсів на вимогу ЄС

В Україні напрацьоване законодавство, яке відповідає 31 і 30 Директивам Європейського Союзу. Наразі розробляється законодавча база щодо 27 Директиви ЄС, яка вже частково імплементована. Ідеться насамперед про розвиток енергоефективності і відновлювальної енергетики, зменшення споживання, і найголовніше – про переорієнтування України від споживання вуглеводнів.

Про це під час Міжнародного форуму Сталої Енергетики SEF-2017 KYIV повідомив віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, – передає прес-служба віце-прем’єра.

“Україна сьогодні має величезний потенціал до залучення інвестицій в сонячну, вітрову енергетику, перехід на альтернативні види палива. Є можливість переходу на децентралізоване енергопостачання в містах: питання заміщення газових котелень на альтернативне паливо. Тому, сьогодні завдання держави – створити умови для зменшення споживання енергоресурсів і модернізації систем енергопостачання, вже маючи відповідні умови і фінансування”, – зазначив Г.Зубко.

За його словами, сьогодні в Україні експерти, виробники, народні депутати працюють над тим, аби Україна створила конкурентні умови для роботи ринку відновлювальної енергетики.

Не пропустіть:  Україна співпрацюватиме з Китаєм у сферах енергоефективності та “чистої” енергії

“Важливі дві речі – зацікавити інвесторів вкладати в Україну та створити конкурентне середовище між українськими виробниками, що дасть можливість розвитку галузі в цілому”, – наголосив Г.Зубко.

“18 млрд кубів газу сьогодні споживається житловим сектором. Бачимо перспективи до зменшення вдвічі за рахунок відновлювальної енергетики та зменшення споживання через термомодернізацію і санацію будинків”, – зазначив Зубко.

“Крім того, ми розраховуємо на розвиток в Україні вітрової енергетики. Ми говоримо про промисловий і житловий сектори, зміни в законодавстві, які дозволять пришвидшити ці процеси”, – підкреслив урядовець.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir