Європа планує повністю відмовитися від одноразового пластику до 2030 року

ЄС прийняв першу загальну стратегію щодо переробки пластику, яка має повністю вивести з використання одноразовий пластик до 2030 року.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Це захистить навколишнє середовище від забруднення пластмаси, одночасно сприяючи зростанню та інноваціям, перетворивши виклик у позитивну програму для майбутнього Європи. Існує сильний бізнес-приклад для перетворення способів розробки, виробництва, використання та переробки продукції в ЄС, і, беручи лідерство в цьому переході, ми створимо нові інвестиційні можливості та робочі місця . Відповідно до нових планів, всі пластикові упаковки на ринку ЄС будуть перероблені до 2030 року , споживання одноразових пластмас буде скорочено, а навмисне використання мікропластиків буде обмежено“, – сказано у повідомленні.

Відповідно до стратегії, вся пластикова упаковка на ринку ЄС має до 2030 року стати перероблюваною, споживання одноразових пластмас буде скорочено, а навмисне використання мікропластиків буде обмежено.

Єврокомісія також пообіцяла 100 млн євро на нові технології, інновації та обмеження щодо мікропластику.

Згідно з новою стратегією, Євросоюз планує зробити переробку пластику прибутковою для бізнесу – будуть розроблені нові правила пакування, щоб покращити переробку пластмас, що використовуються на ринку, і також збільшити попит на перероблений пластик.

Очікується, що законодавчі пропозиції щодо цього будуть представлені Європарламенту і державам-членам у травні.

Не пропустіть:  Porsche призупиняє продажу нових автомобілів у ЄС через жорсткі екологічні вимоги

План базується на економічному стимулюванні переробки пластикових відходів і скороченні споживання одноразової упаковки.

Якщо ми не змінюватимемо спосіб, яким ми виробляємо та використовуємо пластмаси, до 2050 року в наших океанах буде більше пластмаси, ніж риби. Ми повинні припинити надходження пластмас в нашу воду , нашу їжу та навіть наше тіло. Єдине довгострокове рішення – скоротити відходи пластику шляхом переробки та повторного використання. Це завдання, яке громадяни, промисловість та уряди повинні вирішувати разом. Нам потрібно інвестувати в інноваційні нові технології, які забезпечують безпеку наших громадян та навколишнього середовища, а також забезпечують конкурентоспроможність нашої галузі“, – заявив віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс.

Як зазначається, щороку європейці генерують 25 мільйонів тонн пластикових відходів, але менше 30% збирають для переробки. У всьому світі пластмаси складають 85% пляжного сміття. І пластмаси навіть потрапляють у легені та обідні столи, з мікропластиками в повітрі, воді та їжі, що мають невідомий вплив на їхнє здоров’я. Нова стратегія ЄС у галузі пластмас спрямована на вирішення цієї проблеми.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir