В Україні з’явиться Стратегія реформування рибної галузі

Держрибагентство спільно з Офісом підтримки реформ Мінагрополітики завершує роботу над Стратегією реформування рибного господарства України. Документ визначатиме нові підходи щодо реалізації потенціалу рибної галузі, розвитку аквакультури, комерційного та рекреаційного рибальства, раціонального використання водних біоресурсів та боротьби з тіньовим виловом. 

Як повідомдяє урядовий портал, проміжні результати напрацювань за участі міжнародних експертів з ЄС та ФАО обговорили 30 липня у Мінагрополітики.

“На сьогодні деякі підходи до користування водними біоресурсами є застарілими і потребують комплексного переосмислення та трансформації відповідно до кращих міжнародних практик. Насамперед йде мова про збалансовану екологічну систему, розвиток аквакультури і ощадливе використання водних біоресурсів”, – зазначив замміністра агрополітики Максим Мартинюк.

Серед пріоритетних напрямів Стратегії – протидія та ліквідація ннн-промислу (незаконного, незареєстрованого та нерегульованого промислу), регулювання комерційного та любительського рибальства, підвищення рівня інвестиційної привабливості рибної галузі, гармонізація законодавства України із законодавством ЄС, створення прозорого та чітко регламентованого механізму розподілу квот, зниження рівня корупції в галузі.

Не пропустіть:  В Україні посилено оперативну роботу рейдових бригад з охорони лісів

Очікується, що робота над Стратегією з узгодженням усіх позицій буде фіналізована у вересні цього року.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir