У Чорнобильській зоні вже більше сотні коней Пржевальського

Науковці вважають, що у зоні відчуження зараз перебувають 110 коней Пржевальського.

Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

“Коні Пржевальського виглядають здоровими і не мають ознак захворювань, тому можна припустити, що в наступні роки продовжиться зростання популяції диких коней в зоні відчуження”, – зазначив керівник відділу екології флори і фауни Чорнобильського заповідника Денис Вишневський.

Навесні 2018 року експедиція фахівців Варшавського університету природничих наук, Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України, біосферного заповідника “Асканія-Нова” та Чорнобильського радіаційно-еконоліческого біосферного заповідника ідентифікувала 48 коней Пржевальського в зоні відчуження.

У зону відчуження цей вид коней завезли 1998 року з біосферного заповідника “Асканія-Нова”. Це була єдина популяція коней Пржевальського, яка налічувала на той момент 20 особин. В умовах зони відчуження коні добре прижилися і в кілька разів збільшили свою стартову чисельність.

Не пропустіть:  У зоні відчуження збудують сонячну станцію за «кіотські кошти», надані урядом Іспанії

Нагадаємо, британське видання The Guardian писало, що покинута Прип’ять служить грандіозним пам’ятником людській необережності і позахмарним амбіціям радянської влади. Місто потопає у зарослях, тут проживають дикі тварини, а люди з різних куточків світу приїздять на екскурсію. Крім покинутих будівель та вулиць, у місті можна побачити диких тварин, які обжили Прип’ять.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir