Для відвідувачів Чорнобильської зони запровадять електронні квитки

У тестовому режимі запрацювала система “Електронний квиток“, яка передбачає запровадження в дію нововедення на всіх контрольно-пропускних пунктах зони відчуження.

У Міністерстві екології та природних ресурсів заявили, що система удосконалить двосторонню зв’язок з відвідувачами, забезпечить прозорість процесів проходження заявки для відвідування зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення, а також дозволить заощадити понад 400 тисяч аркушів паперу щорічно. 

“Впровадження електронного квитка забезпечить оперативність, комфорт та прозорість процедур відвідування зони відчуження, але основним аспектом залишається забезпечення радіаційної безпеки під час знаходження на цій території”, – підкреслив голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук.

За словами директора Державного підприємства “Центр організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження” Андрія Наумова, завдяки процесам автоматизації нової системи спрощується процедура подачі заяв для відвідування зони відчуження і скорочуються терміни для їх обробки. Крім того, процеси обробки і створення програм відвідування передбачають двосторонній зв’язок із заявниками, що забезпечує прозорість процесів.

Не пропустіть:  У Чорнобильській зоні зафіксували 9 рідкісних видів кажанів

Він, також зазначив, що в даний час система буде працювати паралельно з нинішнім шляхом подачі заяв, як пілотна. Результати будуть проаналізовані і на основі висновків система буде доопрацьована. Після подачі заявки через Систему, до моменту виставлення рахунку, будуть прийматися тільки технічні правки.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir