Парламентський комітет асоціації Україна-ЄС занепокоєний погіршенням екологічної ситуації на Сході

Учасники Сьомого засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС, який проходив у Страсбурзі (Франція) 18-19 квітня, висловили стурбованість погіршенням екологічної ситуації на Сході України. 

Засідання відбулося під спільним головуванням Миколи Княжицького та Даріуша Росаті за участю народних депутатів України, представників ЄС та Уряду України.

Зокрема, як йдеться в Заключній заяві та рекомендаціях Парламенського комітету, особливе занепокоїння виликають проблеми з водопостачанням, які “можуть мати руйнівні наслідки для всієї Європи та можуть призвести до незворотної техногенної катастрофи”.

Парламентський комітет також закликає українську владу вести централізований облік шкоди, завданої навколишньому середовищу в результаті російської агресії проти України.

Суттєве занепокоєння викликало у комітету поводження із шахтами регіону, що несе величезний ризик забруднення вод з непередбачуваними серйозними наслідками для людей по обидва боки лінії розмежування, особливо плани терористів із затоплення шахти “Юнком”.

Не пропустіть:  Кабмін розглядає декілька проектів з вирішення проблеми водопостачання Донбасу

Наступне засідання Парламентського комітету заплановано на осінь цього року.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir