Реінтеграція окупованих територій Донбасу має відбуватися з урахуванням екологічної складової, – Семерак

Сьогодні Україні складно оцінити всі збитки, завдані довкіллю у східних регіонах України унаслідок бойових дій. У будь-якому разі повернення цих територій до мирного життя має відбуватися обов’язково з урахуванням екологічної складової.

Про це під час робочої поїздки до Краматорська (Донецька область) сказав журналістам міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він зазначив, що всі дії українського уряду спрямовані на відновлення постраждалих територій.

Ми повинні говорити про правильне прогнозування та інвестиції, які б дозволяли відродження Донбасу на засадах сталого розвитку. Зокрема, ми маємо певні домовленості з керівництвом Донецької обласної військово-цивільної адміністрації щодо координації нашої спільної роботи на загальнонаціональному та регіональному рівнях щодо захисту довкілля“, – зазначив Семерак.

Він зауважив, що Донеччина є одним із найбільших платників екологічного податку в Україні і відповідно має достатньо коштів на реалізацію місцевих природоохоронних програм.

Ми визначили чотири спільних пріоритети у природоохоронній сфері. Зокрема, щодо належної поведінки і управління всіма видами відходів, запуску у подальшому системи екологічного моніторингу викидів в атмосферне повітря та скидів у водні об’єкти, а також відновлення постраждалих об’єктів природно-заповідного фонду“, – сказав очільник Мінприроди.

Він також зазначив, що Україна вже сьогодні повинна мати план комплексного та системного бачення кроків з подолання екологічних наслідків військових дій на Cході України, який сприятиме реалізації Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України.

Не пропустіть:  Україна зараз не готова до роздільного збору сміття - Мінприроди

Зі слів Семерака, Мінприроди домовилося з ОБСЄ і розпочало проект з інвентаризації об’єктів, що несуть екологічну та техногенну загрозу.

Ми повинні сконцентрувати інформацію, яка є в обласних адміністраціях, стосовно всієї території Донецької і Луганської областей щодо об’єктів критичної інфраструктури в переліку всіх підприємств, які можуть мати негативний вплив на навколишнє природне середовище і техногенні наслідки“, – пояснив Семерак.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir