Могеріні занепокоєна екологічною ситуацією на Донбасі

Віце-президент Єврокомісії, верховний представник ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні на зустрічі з міністром з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадимом Чернишом висловила занепокоєння екологічною ситуацією на Донбасі.

Затоплена шахта

Як повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, під час зустрічі також обговорювались питання гуманітарного розмінування на Донбасі, специфіки роботи місії ОБСЄ в зоні проведення АТО та процес переговорів тристоронньої контактної групи у Мінську.

Крім того, Федеріка Могеріні звернула увагу на необхідність просування мирного порядку денного в Україні, з метою об’єднання українського суспільства та попередження появи конфліктних ситуацій між різними групами громадян України в громадах.

Не пропустіть:  ЄС заборонить галогенні лампи

Міністр, у свою чергу, повідомив про підготовку зусиллями МТОТ комплексного звіту щодо екологічних небезпек на сході України, як на підконтрольній, так і на тимчасово окупованій території, який найближчим часом буде презентований громадськості з рекомендаціями щодо попередження таких небезпек.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir