Третина громадян ЄС небайдужі до питань екополітики під час виборів – Євробарометр

Серед головних питань, які турбують громадян ЄС у контексті проведення у травні 2019 року виборів до Європарламенту, є соціально-економічний добробут, безпека та подолання безробіття серед молоді. Більше третини громадян турбується питаннями захисту довкілля та зміною клімату. 

Про це йдеться в оприлюдненому за рік до проведення виборів до Європарламенту дослідженні «Євробарометр».

«Під час майбутньої виборчої кампанії європейці хочуть почути про вирішення питань безпеки, але у ширшому сенсі, ніж міграція. Водночас питання особистого добробуту також високо стоять на порядку денному», – йдеться у висновках дослідження.

Зокрема, 49% громадян турбує боротьба з тероризмом, 48% – подолання безробіття серед молоді, 45% – проблеми імміграції. Окрім цього 42% населення ЄС турбує економічне зростання, 35% – захист довкілля.

Не пропустіть:  Дев'ять країн ЄС перевищили норми забруднення повітря

«Просування прав людини, демократії, а також соціальних захист громадян ЄС визначили серед своїх пріоритетів 35% респондентів», – заявили автори дослідження.

«Євробарометр» також засвідчив у 2018 році спостерігається найвищий рівень – 67% – після 1983-го щодо переконання громадян у перевагах членства їхніх країн в ЄС.

Чергові загальноєвропейські вибори до Європарламенту пройдуть 23-26 травня 2019 року. Волевиявлення пройдуть у 27 країнах ЄС (без Великої Британії), за результатами яких громадяни оберуть 705 депутатів ЄП.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir