У Європі посилили вимоги для авто щодо викидів шкідливих речовин

В Європейському Союзі з 1 вересня запроваджують нові обов’язкові тести для автомобілів на викиди шкідливих газів.

Про це повідомляється у прес-службі Єврокомісії.

Нові методи запроваджені для того, щоб у подальшому автомобілі були менш шкідливими для довкілля та більш екологічно чистими.

Як сказав заступник голови ЄК з економічного зростання та інвестицій Юркі Катайнен, «нові методи вимірювання вихлопу є важливим етапом у нашій діяльності щодо забезпечення того, щоб автомобілі відтепер і на наступні роки були б екологічночистішими й менш шкідливими для навколишнього середовища, але нас іще чекає велика робота».

Відсьогодні нові моделі автомобілів, перш ніж виїжджати на європейські дороги, мають проходити тести на викиди газів за більш жорсткою процедурою.

Викиди окису азоту та інших речовин вимірюватимуться в умовах реального руху автомашини за процедурою RDE – Real Driving Emissions.

Цей тест доповнять новими лабораторними випробуваннями (процедура WLTP – World Harmonised Light Vehicle Test Procedure) на всі викиди, зокрема, CO2, окису азоту та інших речовин, а також на споживання пального.

Не пропустіть:  Porsche призупиняє продажу нових автомобілів у ЄС через жорсткі екологічні вимоги

“Ці нові методи вимірювання емісії є важливим елементом діяльності Комісії з формування більш відповідальної, конкурентоспроможної і бережливої для навколишнього середовища європейської автомобілебудівної промисловості”, – зазначають у ЄК.

“Скандал із (підтасованим – ред.) вихлопом показав, що ми потребуємо більше незалежних випробувань автомобілів, більшого спостереження за ринком і можливості Комісії втручатися в разі зловживання”, – сказав Катайнен.

“Європейська комісія представила в січні 2016 року пропозицію, яка далеко йде у цьому напрямку. Вона відтоді залишається „на столі”, і давно настав час, щоб Європейський парламент і Рада ЄС її прийняли”, – додав він.

“Нам також необхідно рішуче продовжувати зусилля на європейському рівні щодо заохочення пошуку рішень щодо транспорту з низьким рівнем емісії”, – заявив європейський чиновник.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir