На Донеччині підприємства сплатили майже 932 млн грн екологічного податку – ДФС

У Донецькій області за минулий рік сплачено майже 932 млн грн екологічного податку.

Про це повідомили в Головному управлінні ДФС у Донецькій області.

З початку року за забруднення навколишнього середовища підприємства Донецької області сплатили майже 931,6 млн грн екологічного податку. Згідно з розподілом коштів, із загальної суми до місцевих бюджетів надійшло майже 745,2 млн грн, до державного бюджету – 186,3 млн гривень“, – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що середньомісячний показник надходжень екологічного податку за дванадцять місяців 2017 року по Донецькій області становить понад 77 млн гривень.

Платниками екологічного податку на Донеччині зареєстровано 1518 суб’єктів господарювання – юридичних осіб. До них, зокрема, відносяться суб’єкти господарювання, які здійснюють викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря стаціонарними або пересувними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи тощо, пояснили в управлінні.

Не пропустіть:  Рада схвалила в першому читанні збільшення податку на СО2 в 24 рази з 2019 року

Там додали, що частина збору екологічного податку є джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir