Французька Engie підтвердила наміри будувати сонячну електростанцію в Чорнобильській зоні

Одна з найбільших компаній Франції Engie SA зацікавлена вкладати  інвестиції у будівництво  сонячної електростанції на території зони відчуження.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак за результатами зустрічі прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з президентом ради директорів Engie Ізабель Кошер, повідомляє прес-служба Мінприроди.

Він нагадав, що французька компанія звернулася до українського Уряду після того, як було оголошено про намір розвивати відновлювальні джерела енергії в Чорнобильській зоні.

Вже зараз у зоні відчуження  українські та французькі фахівці ведуть роботи з підготовки техніко-економічного обґрунтування проекту, які мають бути закінчені до кінця року.  Сьогоднішній візит до Києва представників Engie SA підтверджує, що переговори проходять успішно і мають підтримку з боку українського Уряду“, – сказав  Семерак.

Міністр зазначив,  що  раніше Engie SA спільно із Урядом Франції  виділа кошти на проведення першого  техніко-економічного обґрунтування для вивчення можливостей розвитку відновлювальної енергетики в зоні відчуження.

Не пропустіть:  99% звалищ в Україні не відповідають екологічним вимогам - Семерак

Нагадаємо, у 2016 році Міністерство екології та природних ресурсів ініціювало  створення у межах Чорнобильської зони відчуження так званої  спеціальної промислової зони, де заплановано розміщення Парку сонячної енергетики із об’єктами відновлювальних джерел енергії.  Зокрема, проект був представлений потенційним інвесторам на Українсько-канадському бізнес-форумі, який відбувався  20 червня 2016 року в м. Торонто (Канада).

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir