На Донеччині у п’яти громад заберуть 100 млн грн екологічного фонду, бо їх вчасно не використали

На Донеччині керівники п’яти місцевих громад вже півтора року не подають проекти на використання 100 млн грн екологічного фонду, тому прийнято рішення про перерозподіл цих коштів.

Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на своїй сторінці у Facebook.

“Недостатнє використання коштів екологічного фонду. Попри те, що Донеччина посідає 5 місце в Україні за його наповненням, і попри те, що область розробила низку екологічних програм, керівники місцевих громад (Вугледара, Дружківки, Краматорська, Покровська та Нікольського району) вже півтора року не можуть подати нормальні проекти та нарешті використати ці кошти на благо своїх громад. Йдеться загалом про суму в 100 млн гривень”, – написав очільник області.

Він підкреслив що “рекордсмен” у цьому антирейтингу – місто Краматорськ, де «зависли» 9 проектів, які мали б бути реалізовані коштом екологічного фонду.

Не пропустіть:  На Донеччині підприємства сплатили майже 932 млн грн екологічного податку – ДФС

Тому на колегії ухвалили рішення про перерозподіл 100 млн грн, які не здатні використати керівники вищезгаданих міст та району, повідомив Жебрівський.

“Порадимося й ухвалимо на наступній колегії, куди саме спрямуємо ці мільйони. Мери та голови райдержадміністрацій мають нарешті навчитися працювати й бути відповідальними перед своїми людьми”, – додав він.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir