Недава піариться на давно відхиленому законопроекті про екоподатки

Народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Олег Недава (БПП) пропонує змінити принципи розподілу екологічного податку, для чого він подав відповідний законопроект.

Проектом закону “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо розподілу екологічного податку” пропонується  перенаправити надходження від екологічного податку до спеціального фонду бюджету. Цей самий законопроект нардеп розхвалює у блозі на порталі “Ліга”.

Починаючи з липня 2014 року, фінансування природоохоронних заходів різко зменшилося, а окремі бюджетні програми взагалі перестали фінансуватися. Причиною цього стало скасування спеціального джерела наповнення державного та місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища та спрямування доходів від екологічного податку до загального фонду державного та відповідних місцевих бюджетів“, – пише нардеп.

Однак, як йдеться у картці законопроекту, він був знятий з розгляду ще у лютому цього року.

Не пропустіть:  Комітети ВР ініціюватимуть скасування мораторію на перевірки

Недава не обходить стороною пропозицію Остапа Семерака суттєво підвищити ставку екоподатку на викиди вуглекислого газу. Депутат пише, що порівнювати ставки на викиди СО2 України з країнами Європи недоцільно з огляду на різні доходи громадян, й пропонує не створювати додаткового навантаження на бізнес.

Проте, для своїх аргументів Недава використав приклад справді мізерної ставки податку, яка не стимулює вуглецевоємні підприємства скорочувати викиди парникових газів.

Нещодавно ЗМІ оприлюднили розслідування, згідно якого нардеп Олег Недава лобіює інтереси фірми, яка незаконно займається зберіганням та утилізацією небезпечних відходів. Недаву також пов’язують із з бізнесменом-втікачем, екс-депутатом від «Партії регіонів» та членом так званої «сім’ї» Януковича Юрієм Іванющенком

Нагадаємо, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що екологічний податок в Україні використовується вкрай неефективно.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir