Екологічний податок використовується вкрай неефективно, – Семерак

Аналіз використання коштів від сплати екологічних податків в Україні протягом останніх років свідчить про те, що вони використовуються вкрай неефективно. 

Про це міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив під час виступу перед народними депутатами, повідомляє Екопростір.

Тільки минулого року суб’єкти господарювання сплатили близько 4 млрд 222 млн грн, з яких 842 млн гривень надійшло до загального фонду держбюджету, а при формуванні бюджету на цей рік на природоохоронну програму було скеровано лише четвера частина цих коштів, а решта були скеровані на фінансування абсолютно інших аджува , відмінних від природоохоронної функції“, – повідомив міністр.

Семерак додав, що до спеціальних фондів місцевих бюджетів надійшло 3 млрд 368 млн грн, з яких використано було 1 млрд 122 млн грн, що складає 32%.  При цьому частина коштів були спрямовані на заходи, що не мають жодного стосунку або дотичні до екологічних питань. Частина коштів залишається неосвоєною.

Не пропустіть:  Мінприроди відреагувало на "анулювання" українських ліцензій в окупованому Криму

Семерак також назвав ставки податку надто низькими, щоб підприємства були зацікавлені у модернізації технологій та зменшенні викидів.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir