Українців закликають приєднатися до міжнародного флешмобу на захист дельфінів

МБО “Екологія-Право-Людина” закликає українців взяти участь у міжнародному флеш-мобі “Дім дельфіна – море”, щоб привернути увагу до проблеми утримання дельфінів та інших морських тварин у неволі. 

“На території України досі працює 20 дельфінаріїв, в яких утримується близько 80 дельфінів-афалін та інші рідкісні морські тварини. Це більше ніж будь-де у Європі”, – розповідають організатори акції.

В Чорному та Азовському морях живуть три види китоподібних: дельфіни – білобочка та афаліна, а також морська свиня азовка. Всі вони є зникаючими видами і охороняються Червоною книгою. Для дельфінаріїв виловлюють афалін. Оскільки експерименти з утримання в неволі білобочок та азовок закінчувалися невдачами. Афаліна може вижити в дельфінарії довше“, – аргументують екологи.

Головними завданнями в організації називають:

  • заборона утримання дельфінів в неволі;
  • закриття всіх дельфінаріїв;
  • створення реабілітаційного центру для дельфінів.
Не пропустіть:  Європейське екологічне бюро розкритикувало майбутній сміттєпереробний завод Львова

Щоб взяти участь у флеш-мобі, потрібно розмістити фото у соц-мережі з надписом «Вільному – Воля, Дельфінам-море!», з хештегами #freedolphins, #ban_dolphinariums_in_Ukraine, #ні_дельфінаріям, #я_проти_дельфінаріїв. Відмітити на ньому Президента, Верховну Раду України, Кабмін, Мінприроди. Закликати близьких та друзів взяти участь.

Формат напису та форма подання інформації – питання власної фантазії. Фото може бути зроблене вдома, на роботі, на фоні примітного місця. Природа не має меж, тож допомогти нам зупинити знущання над дельфінами можуть небайдужі з будь-яких куточків світу. Надіслати фото на адреси:

Куць Наталія, юрисконсульт ЕПЛ, natalia.kuts1@gmail.com+380 32 225 76 82

Катерина Полянська, еколог ЕПЛ. kateryna.polyanska@gmail.com+380 32 225 76 82

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir