В Україні зріс рівень смертності дельфінів

У морській акваторії України (Чорне та Азовське моря) спостерігається підвищення смертності дельфінів у порівнянні з показниками минулих років. Фахівці припускають, що причиною підвищеної смертності дельфінів можуть бути інфекційні захворювання або отруєння токсичними речовинами.

Такі висновки Міністерство екології та природних ресурсів України зробило, проаналізувавши отримані повідомлення про випадки викидів мертвих і ослаблених дельфінів на пляжі в літню пору. Також повідомляється, що причини підвищеної смертності китоподібних поки невідомі, інформує прес-служба відомства.

За словами заступника міністра Василя Полуйка, встановленням причин смертності займаються фахівці Українського наукового центру екології моря та Національної академії наук України.

Фахівці припускають, що причиною підвищеної смертності дельфінів можуть бути інфекційні захворювання або отруєння токсичними речовинами.

Не пропустіть:  Мінприроди оголосило про набір до Команди підтримки реформ

Мінприроди також повідомляє, що підвищена смертність серед китоподібних спостерігається не тільки в морській акваторії України, але і в акваторіях Румунії, Грузії та Росії.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir