З України зняті претензії за фактом невиконання Кіотського протоколу

Україна завершила усі заходи, визначені у плані із забезпечення відповідності вимогам Кіотського протоколу.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Остап Семерак, міністр екології та природних ресурсі України.

“Україна вийшла з non-compliance по Кіотському протоколу. Таке рішення ухвалено на засіданні Комітету з дотримання Кіотського протоколу, яке відбулося у Бонні. Не люблю мантр про винних у всьому “попередників”. Але саме у цей час торік прогриміла, можливо, і не серед такого ясного неба новина, що Комітет з дотримання Кіотського протоколу Секретаріату Рамкової Конвенції ООН зі зміни клімату ухвалив рішення щодо невиконання (non-compliance) Україною у повному обсязі вимог звітності щодо своїх зобов’язань по Кіотському протоколу”, – йдеться у повідомленні.

Семерак відзначив, що такими виявилися наслідки відімкнення у серпні 2015 року Національного електронного реєстру антропогенних викидів та абсорбції парникових газів України.

“Без перебільшень, це могло б мати справді серйозні наслідки для нас. Упродовж багатьох років за різних урядів до кіотських грошей ставилися як до ресурсу, який добре “освоїти”. “Попередники” чхали на імідж країни, який ставав все гірше і гірше, бо ми виглядали дикунами, які не тримають свого слова і не виконують зобов’язань”, – зазначив міністр.

У вересні минулого року Мінприроди провело десятки переговорів та виконало велику кількість завдань, щоб підтвердити, що “ми – надійні учасники процесів по Кіотському протоколу”.

Не пропустіть:  Україна стала співголовою новоствореної робочої групи зі змін клімату при Енергетичному Співтоваристві

“Внаслідок, по-перше, Україна завершила усі заходи, визначені у плані із забезпечення відповідності вимогам Кіотського протоколу. По-друге, Україна виконала свої зобов’язання за першим періодом дії Кіотського протоколу. По-третє, Комітет із дотримання Кіотського протоколу засвідчив, що питання відносно відповідності України вимогам Кіотського протоколу вирішено (дослівно – “більше не продовжується”)”,- відзначив міністр.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir