Київрада має намір заборонити пересувні цирки-шапіто

6 вересня на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати підтримали проект рішення про припинення розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами на території Києва.

Про це повідомила прес-служба міськради.

Відповідний проект рішення пропонує департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА рекомендувати не надавати згоду на розміщення пересувних цирків-шапіто з тваринами в столиці.

Як сказав співавтор відповідного проекту рішення, член екологічної комісії Київради Сергій Пилипенко, пересувні цирки-шапіто все частіше піддаються критиці зоозахисників.

“І це цілком логічно, адже умови утримання тварин там неприпустимі. Їх дресирують з використанням жорстоких методів – звірів б’ють, морять голодом тощо. Нерідко тварин змушують брати участь у жорстоких циркових номерах, наприклад, стрибати через палаючі обручі”, – зазначив Пилипенко.

За його словами, утримання диких тварин у неволі допускається за наявності дозволу, виданого Мінприроди. Однак, державна екологічна інспекція Києва під час перевірок завжди фіксує відсутність у заїжджих цирків-шапіто такого дозволу.

Не пропустіть:  Мінінфраструктури пропонує заборонити дизельні та бензинові авто

Проект рішення повинні також розглянути на найближчому пленарному засіданні Київради.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir