У Києві підписали маніфест з прийняття Кліматичної стратегії міста

Сьогодні, 17 травня, низка організацій підтримала маніфест про потребу прийняти Київську міську стратегію з попередження та адаптації до зміни клімату і пом’якшити його негативні наслідки.

Про це корр. «Екопростору» стало відомо за результатами круглого столу в КМДА в рамках кампанії «Міста для життя. Київ».

У рамках руху організатори кампанії прагнуть оновити та прийняти проект Київської міської стратегії попередження та адаптації до зміни клімату, розробленої у 2013 році.

Кліматична стратегія столиці, згідно проекту документу, передбачатиме впровадження ефективних енергозберігаючих технологій, модернізацію об’єктів ЖКГ, реконструкцію будівель та інфраструктурних об’єктів, створення ефективної транспортно і логістичної систем, озеленення територій, створення зелених зон, покращення переробки промислових і побутових відходів, розвиток екологічної освіти.

Не пропустіть:  Семерак презентував першу редакцію Стратегії низьковуглецевого розвитку України
Підписанти маніфесту. Джерело фото – Facebook, Кампанія “Міста для життя. Київ”
Народний депутат Олексій Рябчин, МФО “Зелена енергія змін”

Серед підписантів маніфесту – Екоклуб «Зелена Хвиля», ВО «Батьківщина», CEDOS, WWF, Національний екологічний центр України, Фонд Г. Бьолля в Україні, ГО «Світ Освіт», УМКА, Інститут суспільних ініціатив та інші.

Як стало відомо, сьогодні під час засідання постійної комісії Київради з питань екології активісти підняли питання створення робочої групи щодо актуалізації Кліматичної стратегії.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir